ABS, a kiváló minőségű, hőre lágyuló műanyag termék alapanyag

Az akrilnitril-butadién-sztirol egy jó ütésálló képességgel, nagy keménységgel és szilárdsággal, jó hőállósággal és vegyszerállósággal rendelkező hőre lágyuló műanyag, az amorf polimerek közé tartozik. Magas a felületi fénye, ezért legtöbbször burkolatként alkalmazzák.

Az ABS műanyag főbb tulajdonságai:

A tulajdonságait a három fő alkotóelem határozza meg:

Az időjárás viszontagságainak kevésbé áll ellen, ezért főleg beltéri használatra javasolt. A hőmérséklet-tartomány, melyben használható körülbelül -20 °C és +80 °C közé tehető.

Ellenálló képessége a savakkal-lúgokkal szemben viszonylag nagy, de a tömény kénsav és a salétromsav megtámadja, az észterek,- ketonok oldják, ahogy az aceton és az etilén-diklorid is.

Az ABS műanyag feldolgozása

Fröccsöntéssel és extrudálással dolgozható fel. Mi extrudálással nem foglalkozunk. Fröccsöntéssel készítünk az ABS műanyagból termékeket és alkatrészeket.

ABS mire használható?

Felhasználása elég sokrétű. Használták például az autóiparban (műszerfal burkolat), háztartási eszközökben (hűtők belső borítása), elektronikai eszközökben (mobiltelefonok külső burkolata), biztonsági sisakokban, játékokban és sok más fogyasztási cikkben, például a LEGO-kockák alapanyaga is ABS.

A gyártáskor Önnek nincs az alapanyagokkal kapcsolatos kockázata, mert…

Önöknek milyen műanyag termékre van szükségük ABS műanyagból?

Kapcsolatfelvétel:
A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.