Polipropilén, a széles körben használt műanyag

A polipropilén (rövidítése PP, összegképlete (C3H6)x) hőre lágyuló polimer. A vegyipar állítja elő és széles körben használják különféle termékek gyártásához. Ezek közé tartozik a csomagolás, textilipar, írószerek, műanyag alkatrészek, laboratóriumi berendezések, hangfalak, autóipari alkatrészek, játék ipar.

Rendkívül ellenálló a legtöbb kémiai oldószerrel, lúgokkal, savakkal szemben.

A PP általában kemény és rugalmas, különösen akkor, ha kopolimerizáljuk etilénnel. Ez teszi lehetővé a polipropilén számára, hogy mint műszaki műanyag versenyezzen akár az ABS-el is. Előállítható átlátszó formában is, viszont nem olyan könnyen, mint a polisztirol vagy egyéb műanyagok.

A gyártás során gyakran színezik, ez pigmentek hozzáadagolásával lehetséges. Kristályos jellege következtében nyújtás hatására orientálódik, és szilárdsága megnő, ezért előnyösen használható fóliák, hártyák és műszaki célokra alkalmas szálak előállítására. A csomagolástechnikában a fóliákon kívül üreges testek (kanna, palack, ballon, hordó), doboz, láda, és egyéb csomagolóeszközök előállítására alkalmas.

Sok közszükségleti cikk, játék, sportszer készül belőle, szilárdsága, vegyszer- és vízállósága (tisztíthatósága) miatt. A PP natúr színe tejfehér.

A gyártáskor Önnek nincs az alapanyagokkal kapcsolatos kockázata, mert…

Önöknek milyen műanyag termékre van szükségük polipropilénből?

Kapcsolatfelvétel:
A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.